Tasarımı Kaydet  Kapat

Cihazların Yerine Akıllı Telefonlar

Cihazların Yerine Akıllı Telefonlar

Konuya çok farklı bir bakış açısı ile girmeyi planlamaktayım...

Sanırım birçok kişi buna ben de dahil ev telefonuna sahip değiliz ve daha da önemlisi çocuklarımızın eşimizin anne babalarımızın kardeşlerimizin numaralarını ezbere bilmemekteyiz. Merdivenleri yürüyerek çıkmıyor ya da inmiyoruz. Sebebi belli açıklamaya gerek yok.
Teknoloji farklı bir bakış açısı ile izlendiğinde, faydalarının olduğu kadar olmadığı yerler de var tabiki.

Teknolojinin bize kazandırdığı, önemli ölçüde avantaj sağladığı kısımlar arasında en önde maliyetlerin azalmasını sağlamak gelmektedir. Önceden birçok işi farklı cihazlar ile yapıyorken şimdi tek bir teknolojik cihaz ile hepsini yapabilir hale gelmiş bulunmaktayız.
 

Akıllı Telefonlar ile artık bir fotoğraf makinesine, kameraya, oyun konsoluna, hesap makinesine, not defterine ve başka birçok harici cihaza ihtiyaç duymadan işlemlerimizi yerine getirebiliyoruz.

Durum bu olunca elbette akıllı telefonlar ile daha ne yapılabilir ve bu yapılanlar ne gibi fayda sağlar, sürekli bir arayış ve bekleyiş içinde oluyor insan... 
İşte biz de ne yapabiliriz ve yaptığımız şey ile nasıl fayda sağlarız diye düşünmeye başladığımızda, aslında ne yapacağımızı, sektörlerin neye ihtiyaç duyduklarını ve aradıklarını görmüştük, biliyorduk...

Yapacak olduğumuz ürün (yazılım) karşısında olan büyük bir harici aygıt topluluğu bulunmaktaydı. Bu aygıtlar çok farklı şekil ve tasarımlara sahip, doğrudan kablolu bir şekilde bilgisayarlara bağlı olarak çalışmakta ve kullanıldıkları alanlarda büyük yerler kaplamaktaydı. Küçültülmüş olanları da bulunmaktaydı elbette fakat yine kullanım için bir bilgisayara ihtiyaç duymaktaydı.

Hayal edin... Havalimanındasınız ve pasaport kontrolüne giriyorsunuz. Görevlinin karşısındasınız ve pasaportunuzu uzatıyorsunuz. Görevli pasaportunuzu cihaza yerleştiriyor ve bilgisayardan bilgilerinizi kontrol ediyor. Peki aslında işlem böyle olmasa! Pasaportunuzu görevliye uzattığınızda görevli akıllı telefon ya da tablet ile pasaportunuzu temassız bir şekilde tarayarak okuma işlemini saniyeler içerisinde tamamlasa ve hatta görevli pasaport üzerinde yer alan resim ile aynı kişimisiniz diye süzercesine soğuk bir yüz ifadesiyle sizi izlemese ve bu işlemi de yine akıllı telefon ya da tablet ile yapsa...
 
Aslında daha fazlasını da sunma imkanımız olduğunu söylesek ne dersiniz?
 
İşte Mobil Dönüşüm ve hayatı kolaylaştıran hızlı işlemlerin ortaya çıkması, hatasız işlem yapılabilmesi  gibi daha sayılacak birçok şeyin sadece akıllı telefon tablet ve yazılımlar ile yapılabiliyor olması, gerçekten heyecan verici!

Havalimanı örneği belki uç bir örnek gibi görülebilir fakat kimlik belgelerimizin ve pasaportlarımızın kullanılmakta olduğu birçok senaryo hayatımızda yer almaya devam ediyor. Mobil Dönüşümün getirmiş olduğu bu faydalar sürekli gelişip devam edecek. Hatta bankada sıra beklemeden kendinize ait bir hesap bile açabileceksiniz. Üstelik banka müşterisi olmadan... Bu sayede değerli zamanlarınıza daha da değer katabileceksiniz. 

NFCRead bir Türk Yazılımı ve Yerli Milli bir girişimdir. 
Yapmış olduğumuz, yapmakta olduğumuz ve yapacağımız her ürün ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkarılmaktadır ve çıkarılmaya devam edecektir.




NFCREAD İndir

NFCREAD bir sunucuya ihtiyaç duymadan çalışır, Ek sunucu maliyeti oluşturmaz. Bütün işlemler, tarama ve okuma adımları cihaz üzerinde yapılır.!

Google Play App Store