Tasarımı Kaydet  Kapat

Nasıl Başladık

Nasıl Başladık

BAŞARMAK İÇİN HAYAL ET!

İnsanoğlu başarma ve başarılı olma duygularıyla yaratılmış bir varlık. Bunun için de hayal etme ve bu hayalini gerçekleştirme arzusu başarının birincil adımı. Gerçekleştirilebilir ve sürdürülmesi mümkün bir hayalinizin olduğunu fark ettiğinizde ise artık sizi kimsenin hayalinizi gerçekleştire kadar durduramayacağı bir kuvvete sahip olmanızı sağlayan tarifi zor bir dürtü. Evet, bizim de bir hayalimiz vardı ve biz de bu dürtüyle 2014 yılında uzun bir yolculuğa çıktık. Aslında bizimkisi bir hayalden önce bir ihtimaldi. Zihnimizde cevabını aradığımız çetin bir soru vardı: “Mümkün mü bu?
Cevabı çok kolaydı demek isterdik burada ancak kolay gibi görünen zor bir soruydu bu. Cevap için birçok araştırma yaptık. Yazılımımızı geliştirmek için Avrupa’ya yaptığımız iş seyahatlerinde birçok şirketin farklı pasaport okuyucu cihazlar kullandığına şahit olduk. Her cihazın farklı özellikler barındırdığı ve şirketlerin her birinin bu cihazlarda beğendiği özellikler olduğunu öğrendik. Yüzlerce cihaz üreticisi şirket ile görüşme yapmak ve sonrasında entegre olabilmek gerçekten uzun bir süreç ve büyük bir emek harcanacağı anlamına geliyordu bizim için.
Bu sebeple bu cihazlar yerine cihazların yapabildiği ve hatta daha da fazla özelliklere sahip bir mobil uygulama yapmak mümkün mü? Her şey de olduğu gibi aslında iş sadece inanmakla olabilecek bir mesele. Biz de bu işi yapabileceğimize inanarak çıktık yola.
Evet, küçük uygulamalarda denemeler yaparak önce webden resim çözümleme işlemleri ile yola koyulduk. Çalıştığımız paydaşlarımızdan ciddi anlamda faydalı dönüşler almaya başladık. Hayalimizin peşinden koşmaya devam ettik ve web çözümümüzün artık mobil ortama geçebileceğimize ARGE ekibimizle birlikte karar verdik. Çünkü işin içinde çok daha fazla erişim imkânı sunan -özellikle pasaportlar için-Biyometrik fotoğraf gerekliliği söz konusuydu.
İlk başta uygulamamızı Android mobil cihazlar (akıllı telefonlar) için yapmaya başladık. Bunun için elimizde sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportları olması yeterli sanıyorduk ama yanılmışız. Olağanüstü mutlu olmuştuk çünkü makine dili dönüştürmesi üzerine büyük bir yol almıştık. Evet, sevincimiz pek uzun sürmemişti çünkü Türkiye Cumhuriyetinde farklı tiplerde ve renklerde özel düzenlenmiş pasaportlar bulunmaktaydı ve bu bizim hızımızı düşürüyordu. Sadece çalışma hızımızı değil zihinsel hızımızı hatta başarmaya olan inancımızı da azaltıyordu.
Fakat başarmanın bize katacağı manevi mutluluk paha biçilemeyecekti ve bu nedenle devam etmeye karar verdik.
Tam dört sene sürdü sorduğumuz sorunun cevabını bulmak ama başarmıştık sonunda. Üstelik hayallerimizin bile ötesine geçerek tüm dünyada kullanılabilecek bir hale getirebilmiştik programı. Sadece Pasaport için başladığımız çalışmalarımızı kimlik kartları için de yapmayı başarmıştık.
Uygulamamız bir imaj işleme uygulaması dışında çip okuma özelliğine sahip bir uygulama olmuştu. Uygulamamız Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda, Fas, Cezayir, Irak, İran, , Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye, Kanada, ABD, Japonya, Kosova gibi ülkelerde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bu ülkelerde de tam 199 farklı ülkenin vatandaşlarına ait pasaportların okuma işlemi gerçekleştirildi.
En çok mutlu olduğumuz konuyu söylemeden bitirmek olmaz.
Uygulamamızın Türk yazılımı olması sebebiyle duydukları memnuniyet ve kıvanç ile bizlere geri bildirimleriyle destek veren değerli vatandaşlarımızın paylaşımları bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Vatanımız, milletimiz için üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.
 
Çok yakında NFC özelliği bulunmayan cihazlara nasıl bu özelliği kazandırdığımızı anlatacağımız makalemizde görüşmek üzere…




NFCREAD İndir

NFCREAD bir sunucuya ihtiyaç duymadan çalışır, Ek sunucu maliyeti oluşturmaz. Bütün işlemler, tarama ve okuma adımları cihaz üzerinde yapılır.!

Google Play App Store