Tasarımı Kaydet  Kapat

Web ve Mobilde Yüz Eşleştirme ve Canlılığı Algılama

Web ve Mobilde Yüz Eşleştirme ve Canlılığı Algılama

KİMLİK ve PASAPORTLARDA SAHTEKARLIĞI AZALTMAK

Kimlik doğrulama alanında süregelen bir zorluk, yeni dolandırıcılıkla mücadele etmek için sürekli olarak gelişmektir. Sektör, yüz karşılaştırması yapılabilmesi için kullanıcılardan kimlik belgeli bir özçekim göndermelerini talep etmeye yöneldi, ancak dolandırıcılar bunun etrafında yollar bulmaya başladı. Bununla mücadele etmek için Android ve iOS kimlik doğrulamamızda Video Canlılığı uyguladık SDK (yazılım geliştirme kiti), kullanıcıların iki yüz eylemi gerçekleştirerek kendilerini video kaydetmeleri gerektiği - kafalarını yana doğru hareket ettirme ve ekranda gösterilen rastgele sayıları konuşma. Bu, insanların fiziksel olarak anında bulunmalarını ve dolandırıcılar tarafından taklit edilmesi çok daha zor olmasını sağlamak içindi.Yüksek riskli alanlardaki müşteriler, bu dolandırıcıların caydırıcı özelliğini web SDK'mıza dahil edilmesini istemeye başladılar ve bu nedenle ekibimiz, bizden önce Video Canlılığı deneyimini web SDK'sına çevirmek zorunda kalmanın belirsiz bir konumunda olduğunu düşünmekteydi.

Yerel deneyimi web'e çevirmek teknik olarak kolay bir iş değildi. İnsanların kimlik doğrulama akışının kesintiye uğramaması için web ve donanım sınırlamaları etrafında yollar tasarlamak zorunda kaldmıştık.

Ekip olarak yakın işbirliği yaparak, cihaz ve / veya tarayıcı sınırlamaları ne olursa olsun insanlara alternatif Video Canlılık akışları sunabildik. Bunu, üç kullanıcı cihaz grubuna dayalı yedek çözümler sunarak başardık.

1. Cihaz, video akışını ve kaydını destekler

Bu kişilere tam Video Canlılık deneyimi sağlandı

2. Cihaz yalnızca video akışını desteği

Bu insanlar bir video akışı beslemesinden bir selfie çekebilir

3. Cihaz, video akışını veya kaydını desteklemiyor

İnsanlar hala cep telefonlarının yerel kamerasını kullanarak bir selfie çekebilir

Bu basamaklı geri dönüş yöntemini kullanarak, müşterilere tek bir müşterinin cihazına bağlı olarak mevcut en sağlam dolandırıcılık algılama yöntemini sağladık. Bu, daha fazla insanın güvenli bir şekilde sisteme alınması ve daha az sahtekarın sistemi aldatabileceği anlamına geliyordu.
 

VAKA İNCELEMELERİMİZ

Bir kişi çevrimiçi olarak bir araba kiraladığında veya bir banka hesabı açtığında, kimlikleri sistemimiz tarafından kontrol edilecektir. Pasaport, kimlik veya ehliyet gibi kimlik belgeleri sağlayarak ve bunu yüz tanıma teknolojisi ile birleştirerek sistemimiz, Enterpirice'dan Avis'e ve Sext'e kadar değişen şirketlerin kimliklerini kontrol edebilir.Bu kadar çeşitli sektörlerdeki müşterilerle, kullanıcılarımız da çeşitlilik gösteriyor. - ürünümüz, araba kiralamak isteyen kişilere banka hesabı açmak isteyen kişiler tarafından kullanılabilir. Kullanıcılar doğrulama sürecini hızlı bir şekilde geçmek istediği için ve kişisel bilgileriyle bize güvenebilmeleri gerektiğinden, ancak farklı kültürlerden ve sosyo-ekonomik geçmişlerden kullanıcıları da aklımızda tutmamız gerekiyordu. Ayrıca bir "anti-persona" düşünerek tasarladık - dolandırıcı, her zaman çözümlerimizin nasıl üzerinde çalışılabileceğini düşünebilir. :-)
 

Yerel video canlılığı deneyimi

Liveness - Gerçek kişi algılama ve tanıma tespiti konusunda aslına bakarsanız artık komutla gerçekleşen hareketler ve ses ile tespit konularını bu zamana kadar ki bilgilerimiz ve yaşadığımız tecrübeler nihayetinde ortadan kaldırmış bulunmaktayız.


Doğal insan haeketleri üzerine eğittiğimiz yapay zeka sayesinde artık benzerlikler bir kenara dursun istendiği kadar HD kalitede video görüntüsü dahi olsa ve direk doğrudan kamera karşısında olmaya dahi gerek kalmadan tespit ve emin olmamız söz konusu durumdur.

Elbette yukarıda bahsedildiği gibi atlatılamaz bir sistem olması pek mümkün olmamakla beraber tespit edilen tüm boşlukların doldurulmasıda bu sayede oluşabilir.

Faydası olması dileğimle...




NFCREAD İndir

NFCREAD bir sunucuya ihtiyaç duymadan çalışır, Ek sunucu maliyeti oluşturmaz. Bütün işlemler, tarama ve okuma adımları cihaz üzerinde yapılır.!

Google Play App Store